21 december 2011

Julhelgen närmar sig


Så här i de sista arbetstimmarna innan julen vill jag summera mina två månader på Egnahemsbolaget. Vi har flera byggarbetsplatser igång på olika håll i sta’n och kunder har flyttat in i sina nya hus. På Kryddhyllan i Gårdsten möts man ibland av snö när det rinner av regnvatten i resten av Göteborg. Här har fyra familjer flyttat in i sina nya hus i höst. I början av januari kommer det nya visningshuset att vara öppet för första gången.

Jag har haft förmånen att vara med på en del av våra visningar. Mitt i värsta stormen i november hade vi en stomvisning av enplanshusen i Ängås. Vi är mycket glada för att så många seniorer gett sig ut, trots busvädret, för att komma och titta! I Kyrkbyn på Hisingen river vi en gammal panncentral för att bygga två punkthus med lägenheter – Brf Byabacken. På vår markvisning för några veckor sedan serverade vi värmande glögg och vår projektledare berättade mer om lågenergihusen och lägenheterna. Många av de som redan bokat sig kom för att titta och prata med oss, vilket alltid är trevligt.
Mats Arnsmar, längst till vänster, och Helene Odenjung i Mellbyhöjd
Vi har startat byggnation i två nya områden under hösten. Första spadtaget för bostadsrätterna på Brännö togs tillsammans med Byalaget och Vägföreningen i slutet av november. Förra veckan var vi på plats i ett regnigt Bergsjön för att symboliskt starta bygget i Mellbyhöjd. Helene Odenjung och Mats Arnsmar tog djupa spadtag och betonade båda vikten av att Egnahemsbolaget utvecklar Bergsjön med nya bostäder.
Alla har dessvärre inte en egen bostad att komma hem till. Därför har vi valt att stödja Stadsmissionens viktiga verksamhet med att hjälpa enskilda människor i Göteborg.

Tillönskar er alla riktigt bra helger och ett gott nytt kommande år!
Pertti Heina, VD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar