13 december 2011

Egnahemsbolaget bygger nya bostäder i Bergsjön

Torsdagen den 15 december tar vi det symboliska första spadtaget för nya bostäder i Mellbyhöjd, Bergsjön.
Bild på bostadsrätterna i Mellbyhöjd

Vårt område ligger vid Bergsjövägen, söder om Saturnusgatan och den nya gatan kommer att heta Jupitergatan. I anslutning till den nya tillfartsvägen kommer även förbättringar att ske som berör Bergsjövägen. Åtgärderna innebär bland annat att iordningställa Bergsjövägen med fartreducerande åtgärder samt gång- och cykelpassage.

Egnahemsbolaget har köpt marken av Familjebostäder och totalt i området blir det 10 friköpta radhus och 12 bostadsrätter i två hus. I området bygger vi dessutom en gruppbostad med 7 bostäder åt kommunen.
Radhusen är 119 kvm i två plan med stor terrass på plan 2. Flexibla planlösningar gör att du kan anpassa huset efter familjens behov. Lägenheterna är 3 rum och kök, antingen med egen uteplats eller balkong.

- Det är väldigt roligt att vi kan starta byggnationen av nya bostäder i Bergsjön, säger Pertti Heina som är VD på Egnahemsbolaget. Äntligen kan man göra boendekarriär här i Bergsjön. 
Priset för ett nytt radhus ligger på ca 2,5 miljon kronor. Lägenheterna kostar ca 990.000 kr i insats. Etapp 1 innehåller 5 radhus, 6 lägenheter och gruppbostaden. Vi har redan nu sålt två av radhusen och två av lägenheterna.

Siman Jasim, projektledare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar